Dla znacznej części z nas esencją lata są spotkania z przyjaciółmi i rodziną w ogrodzie. Czy można wyobrazić sobie sobotnie garden party bez grillowania? Jeszcze do niedawna na naszych działkach królowały klasyczne grille węglowe. Dzisiaj miłośnicy pichcenia na świeżym powietrzu coraz chętniej wymieniają standardowy sprzęt na modele zasilane gazem. Dlaczego warto wybrać właśnie nowoczesnego, gazowego grilla? Sprawdź!
Wygodnie i zdrowo
Gryzący dym, walka z rozpałkami, zbyt intensywny lub za mały ogień, konieczność dostosowania się do pogody… Grillowanie tradycyjnymi metodami wiąże się z wieloma ograniczeniami. Znacznie wygodniejsze okazuje się przygotowywanie potraw na grillu gazowym. Aby uruchomić urządzenie, wystarczy jedynie przekręcić odpowiednie pokrętło. W ten sam sposób możesz kontrolować wielkość płomienia, dostosowując intensywność obróbki do potrzeb danego produktu. Wielopalnikowa powierzchnia robocza pozwala na grillowanie różnych produktów w jednym czasie. Mięso, warzywa czy ryby nie mają bezpośredniego kontaktu z ogniem, więc niełatwo je przypalić. Lekarze zaznaczają, że produkty przygotowane na grillu gazowym są zdrowsze niż te przyrządzone na klasycznym modelu węglowym. Ponadto, tego typu urządzenia wyposażone są w pokrywy, dzięki którym opady deszczu nie są w stanie przeszkodzić w przygotowaniu kolacji.
Marroni Grills – kuchnia na świeżym powietrzu
Na tle standardowych urządzeń gazowych szczególnie wyróżnia się sprzęt marki Marroni Grills. W ofercie producenta znajdziesz zaawansowane, wygodne w użyciu urządzenia. Innowacyjne konstrukcje zawierają w sobie grilla z wieloma palnikami, blat roboczy ułatwiający przyrządzenie posiłków, lodówkę, zlewozmywak oraz szafki i szuflady umożliwiające przechowywanie wszystkich akcesoriów i produktów spożywczych.